Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

mimodelozni tehotenstvi

Vložil: alena / Datum: 2013-03-09
Dobry den,mam dotaz ma posledni menstrulace byla 28.1 a ultrazvuk dne 8.3 ukazal vacek,ale s nalezem.boli me hodne triclo a lekar rikal,ze vyckame2dny na hodnotu hcg zatim jsem mela 1.3 hcg116 a 8.3 hcg 560,ze je to malo.muj dotaz je jestli uz by vajicko nemelo byt uhnizdene a. Kdyz boli trislo jestji to neni mimodelozni tehotensvi
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel se k pripadu nelze dale vyjadrit, je nutne sledovat dalsi vyvoj, i mimodelozni tehotenstvi nelze vyloucit.

váha

Vložil: Markéta / Datum: 2013-03-08
Dobrý den,jsem v 32 týdnu a čekám dvojčata.Na ultrazvuku mi pan doktor řekl,že mimi mají 1900g a 1800g. Je jejich váha v pořádku??Díky za odpověď..
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano :)

angina

Vložil: Vladimíra / Datum: 2013-03-08
Dobrý den. Jsem těhotná 5+4tt. Přítel má od dneska atb na anginu. Týden jsme spolu nebyli,ale zítra jedeme na týden na hory. Jaká je šance,že tu anginu chytnu a jaké použít léky? Bojím se,aby případně kdybych anginu dostala a brala teď leky, jestli to miminko nemůže poškodit... Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud anginu dostanete take je vhodna navsteva lekare pro predpis vhodnych antibiotik. Sama si muzete vzit na teplotu paralen.

DOTAZ

Vložil: VERA / Datum: 2013-03-07
DOBRÝ DEN,CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT.JSEM 7 TÝDEN TĚHOTENSTVÍ.DNES JSEM JSI OMYLEM VZALA DVĚ TABLETY PO SOBJE CALIBRUM BYBYPLAN.MŮŽE SE NĚCO STÁT MIMINKU.NEBO NĚCO HROZÍ.MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚD.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, nic se nestane.

pohyby

Vložil: E. / Datum: 2013-03-07
Dobrý den, paní doktorko, jsem 23+5 a předevčírem jsem cítila velmi málo pohybů. Nejčastěji se miminko hýbe ráno a večer, přes den občas zaregistruju pohyb když sedím nebo stojím. Další den bych řekla,že četnost pohybů byla obvyklá, za to dnes se mi zdá,že se miminko hýbe témeř pořád a já nevím, jestli je to v pořádku nebo to může signalizovat nějaký problém. Jaká je četnost pohybů v tomto týdnu těhotenství a mám čekat, zda to zítra bude stejné nebo raději jít na neplánovanou kontrolu? je to mé 3.těhotenství, ale dítě zatím bohužel nemám. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, i miminka maji aktivnejsi a mene aktivni dny, myslim, ze je vse ok.

Bolest v těhotenství

Vložil: Martina / Datum: 2013-03-07
Dobrý den, jsem 11 týden těhotná a mám na levém vaječníku cystu žlutého tělíska. Dneska v noci mě docela dost bolelo břicho právě na té levé straně, teď už je to v pořádku a nic mě nebolí, ale stejně jsem raději v klidu. Ráda bych se zeptala zda je možné, že by mohla bolet ta cysta. Občas mě břicho bolí dost často mývám teď břicho nafouklé, ale to je asi normální ale dnes mě to docela vyděsilo. Jinak nemám téměř žádné problémy až na častou potřebu chodit na záchod a zvětšená a citlivá prsa. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mohla to byt cysta, ale take neco co jste snedla atd. lekare navstivte pokud by se bolesti stupnovaly.

test

Vložil: tereza / Datum: 2013-03-06
dobrý den , chtěla bych se jen zeptat : 24.2 jsem měla ovulaci , dne5.3 jsem si udělala těhu test a byla tam slabonká druhá čárka , dnes 6.3. jsem si test dělala znova a nic se neobjevilo . Mám bolesti v podbřišku už zhruba 10 dní a jde mi to do kříže , další předpokládaná menstruace je 10.3,děkuji moooc za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, staci vyckat terminu menses a pokud se menses nedoatvi provest test znovu.

Pyelektázie

Vložil: kiki / Datum: 2013-03-06
Dobrý Den chtěla jsem se zeptat co je bilat.pyelektázie?Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, oboustranne rozsireni ledvinove panvicky.

Formaldehyd????

Vložil: Kamila / Datum: 2013-03-04
Dobry den,jsem na začátku těhotenství.Pracuji na centrální sterilizaci a je tam formaldehydový sterilizační přístroj,chtěla jsem vědět jestli to může být pro plod škodlivé...???Děkuji za odpověď Kamila
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud nepracujete primo s pristrojem nemel by byt problem; pokud vim, napriklad i sestry z operacniho salu se drive prerazovaly v tehotenstvi na central.sterilizaci.

Hypertenze

Vložil: Pavlína / Datum: 2013-03-04
Dobrý den paní doktorko, léčím se s vysokým tlakem cca 2,5 roku. Za čtrnáct dní mě čeká IVF a léky již mám změněny na Dopegyt. A moje otázka zní,jaký vliv má vysoký tlak na těhotenství? Jestli je nutné zůstat na rizikovém těhotenství (toto mi sdělila internistka). Čeho se mám vyvarovat a čím se dá pomoci snížit krevní tlak v těhotenství, doporučíte mi prosím něco? Děkuji za odpověď Pavlína
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ohledne krevniho tlaku mame na nasich strankach clanek v sekci komplikace tehotenstvi. Pokud je tlak dobre kompenzovan a nebudete mit zadne dalsi komplikace neni dle meho nazoru rizikove tehotenstvi nutne. Je vhodna spravna zivotosprava stejne i jako mimo tehotenstvi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 77

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby