Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Orgametril v začátku těhotenství

Vložil: Veronika / Datum: 2013-03-04
Dobrý den paní doktorko. Dnes 4.3. jsem po návštěvě dr. zjistila že jsem těhotná - prý 7tt. Od 11.2.2012 (těhotenský test byl negativní a na utz nic vidět nebylo) jsem užívala Orgametril bez přestávky (léčba endometriózy). Zajímalo by mě jestli může toto nějaký vliv na vývoj plodu a případně jaký? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nemel by byt problem, nicmene pro blizsi info muzete kontaktovat pracoviste lekarske genetiky.

Poslíčky?

Vložil: Kristýna / Datum: 2013-03-02
Dobrý večer paní doktorko, zítra jsem 30tt těhotenství a bolí mě v podbříšku jako bych to měla dostat muzou to byt poslíčky nebo je na ně ještě brzy? Děkuji za odpověd Kristýna
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je na ne brzy; pokud jste nejista je vhodne navstivit lekare ci nemocnici.

praevia marginalis ve 20tt

Vložil: jitka / Datum: 2013-03-01
Dobrý den, ráda bych se zeptala, pokud jsou k dotazu dostupná data, jak častá je diagnóza praevia marginalis, jak často se placenta "vytáhne" nahoru a dokdy se na změnu uložení placenty čeká a zda je možné i s touto diagnozou rodit přirozenou cestou. Jaká omezení pro těhotnou z toho vyplývají? Je-li někde k dispozici seriozní článek rozsáhlejšího charakteru k tomuto dotazu, budu ráda za odkaz. Předem děkuji za odpověď! Jitka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vetsinou tomu tak je, ze se placenta nahoru vytahne, i s placentou marginalis je mozne rodit normalne pokud neexistuji dalsi duvody proc normalne rodit nelze nebo to neni doporuceno. Je vhodne vynechat pohlavni styk a narocne fyzicke aktivity; i pri spineni je vhodne co nejdrive vyhledat lekare ci nemocnici.

stárí plodu

Vložil: Ludmila / Datum: 2013-03-01
Dobrý den, p.doktorko,na prvním vyšetrení ultrazvukem (22.2.) mi p.doktorka sdělila stárí plodu 10+1, ale podle ms by měl být o týden mladší..je to významný nepoměr?(Poslední ms jsem měla 22.12.2012)..anebo se mýlím já s výpočtem od posl.ms? Děkuji za odpověd. Ludmila
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je mozne, ze se mylite Vy. Jinak se zda vse ok.

pup.šňůra

Vložil: Mila / Datum: 2013-03-01
Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně pupeční šnůry,jsem ve 29tt. a malá skotačí v bříšku čím dál víc,někdy mám pocit,že tam snad dělá kotrmelce,mám ale velký strach z toho,jestli si nemůže tímto způsobem omotat pupeční šnůru a udusit? Moc děkuji za odpověď!!!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tento dotaz si samozrejme poklada vetsina tehotnych zen, silne pohyby plodu jsou v tomto tydnu normalni, umrti plodu v deloze na zaklade omotani pupecni snury ci uzlu na pupecniku jsou velice malo casta.

tehotenstvi

Vložil: stanislav / Datum: 2013-02-28
Dobry den manzelka je v patem mesici a porad kasle ma to nejaky vliv na plod? Dekuji za odpoved skacelik
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, chronicky kasel muze teoreticky vest k menecennosti vaziva delozniho cipku; tudiz by bylo vhodne navstvit lekare aby zjistil pricnu kasle a Vase manzelka se zacala lecit. Pokud se jedna o prechodnou virozu tak nic nevadi.

Tehotenstvi

Vložil: Tereza / Datum: 2013-02-28
Dobry vecer.Prosim muzete mi poradit pred 3 tydny sem mela nechraneny sex a nevim za jak dlouho poznam jestli sem tehotna po 14 dnech sem si delala tehu test.ale vysel negatyvni boli me pod leva strana v pod brisku sem tam tam mam nejake divne tlaky menstruaci mam dostat v sobotu ale nebyva pravydelne a dneska sem yacala krvacet nevim jastli je to menstruace nebo se mam neceho bat dalsi test sem si nedelala jen ten pred 14 dny poradte dekuji uz jedno dite mam ale uz pred 6 lety
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, test si muzete udelat pro jistotu jeste jednou, nicmene pokud byste byla tehotna test by po 3 tydnech jiz tehotenstvi ukazal.

Clotrimazol

Vložil: Mirka / Datum: 2013-02-28
Dobrý den, můj gynekolog mi napsal mast a tablety Clotrimazol. Jsem v 32 tt. Nemůže to nijak mimču uškodit? V příbalovém letáku píšou jen v akutních případech ... Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, lek brat muzete.

těhotenství

Vložil: Vendula / Datum: 2013-02-27
Dobrý den,ráda bych se zeptala vyšel mi třikrát pozitivní těhotenský test, ale včera přišla menstruace hodinu silná pak nic a večer se vše opakovala. Otěhotněla jsem po umělém oplodnění zajímalo by mě zda to znamená že jsem o miminko přišla měla bych být 2,5 týdne. Předem děkuji za odpověď Vendula
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na to Vam bohuzel pres internet nemohu dat odpoved, navstivte Vaseho lekare.

Antidepresiva v tehotenstvi

Vložil: ZS / Datum: 2013-02-27
Dobry den, chtěla jsem se zeptat jaka antidepresiva jsou v tehotenstvi nejbezpečnější. Léčím se s depresi již od svých 15. Pred plánovaným otěhotněním jsem je postupne pod dohledem lékaře vysadila. Ted jsem na zacatku 7. mesice a deprese se znacne stupňují. Psychiatr navrhl Citalec, ale přiznal se, ze s medikaci u gravidnich nemá zkušenosti. Navíc dle pribaloveho letáku hrozí pri bráni léku ve 3. trimestru problémy u dítěte po porodu. Nevím jestli ty necelé tři mesice nějak zvládnout, ale mám strach i z možného zhoršení po porodu. Děkuju moc za radu.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, tyto leky brat muzete, a to i po porodu, zastava kojeni jen z duvodu uzivani techto leku neni nutna osobne jsem se u zen, ktere uzivaly tento lek jeste s nejakymi komplikacemi nesetkala.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 78

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby