Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

velikost v sedmém týdnu

Vložil: Martina / Datum: 2013-02-26
Dobrý den paní doktorko, v 7+1 (jsem po IVF)byla dle UTZ velikost 8,5 mm, je to v pořádku? Všude čtu, že se to má v tomto termínu pohybovat kolem 11 mm.... dle předchozího UTZ v 6+3 byla velikost 4 mm (bylo už i srdíčko). Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to v poradku.

těhotenství

Vložil: Petra / Datum: 2013-02-25
Dobrý den,paní doktorko.Jsem v 5tt a na ultrazvuku bylo již vidět embrio,ale pan doktor se zmínil,že je pouze 2mm velké a že je to moc malé na 5tt.Docela mě vystrašil tím,že by se mohlo jednat o mimoděložní těh.Teď jsem dostala docela svědivý výtok bílý hustý.Myslíte,že je něco špatně.Děkuji za odpověď Petra
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud bylo v deloze videt embryo pak se nemuze jednat o mimodelozni tehotenstvi. Mozna jste mela na mysli to ze bylo videt dutinku. V takovem pripade zavisi na tom jak dutinka vypada resp: na dalsich priznacich a dalsim prubehu.

antibiotika

Vložil: Petra / Datum: 2013-02-25
Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat jestli opravdu nevadí v 11 tt užívat antibiotika-penicilín + pamycon do nosu bohužel mám zánět dutin.Mám strach jestli to nemůže ublížit plodu-bohužel jsem již 2x potratila v 8 tt.Děkuji a přeji pěkný den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nevadi.

Femibion 800

Vložil: Pavlina / Datum: 2013-02-24
Dobry den pani doktorko, jsem po dvou spontalnich potratech, tak bych se Vas chtela zeptat jestli je dobre zacit s branim Femibion 800,(ted beru kazdy den kyselinu listovou a zelezo). Ziji v cizine a tady femibion nemame, ale mamka mi ho muze poslat. Hodne jsem cetla na internetu a zda se,ze by mi mohl pomoc. Taky bych rada vedela, jesli muzu brat femibion 800 soucasne s kyselinou listovou a zelezem a nebo jestli jenom femibion 800. A kdy bych ho mela zacit brat? Tak za 3 mesice planujeme dalsi pokus. Dekuji za odpoved Pavlina
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, vitaminy berte jiz s predstihem 3 mesicu predtim nez otehotnite; femibion neni nitnu, pokud zijete v Evrope jiste existuji ve Vasi zemi podobne preparaty. Co se tyce femibionu myslim, ze uz kys.listovou obsahuje; tudiz neni dalsi davka kys.listove nutna ani vhodna.

těhotenství

Vložil: Vladimíra / Datum: 2013-02-23
Dobrý den. 1.11.2012 jsem byla ve 14tt na ukončení těhotenství z důvodů genetické vady. 22.1.jsem měla poslední měsíčky,včera jsem měla pozitivní tehotensky test. Kdy byste doporučovala jít na první kontrolu k lékaři,vím že budu více hlídána právě kvůli té genetice. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na kontrolu muzete jit stejne jako kazda jina tehotna - staci v cca. 6-8.tydnu od posl.menses

těhotenství

Vložil: jarka / Datum: 2013-02-20
Dobrý den,v den svojí ms jsem začala špinit a špiním už 6dní.5 den špinění,jsem šla na gynekologii jen na krev,zda nejsem těhotná.Výsledek byl negativní.Je možné,že jsem otěhotněla před ms a ještě nemám hcg v krvi,aby to odhalil?Je nějaká naděje,že i přes to můžu být těhotná?Moc bych si to přála.Děkuji moc za vaší odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, z krve by bylo tehotenstvi poznat.

prošlý olej

Vložil: evča / Datum: 2013-02-19
Dobrý den, chtěla jsem se optat zda může ublížit miminku pokrm smažený na prošlém (4 měsíce) oleji. Nevšimla jsem si minimáln trvanlivosti oleje a usmažila si chleba ve vejci. Chuťově jsem nic nepoznala, ale pak jsem toto zjistila. Jsem v 10.týdnu. Moc děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste nemela potize se zazivanim nejspise se nic nestalo.

Mohu být těhotná?

Vložil: Míša / Datum: 2013-02-18
Dobrý den, od začátku ledna se s manželem pokoušíme o miminko. Plodné dny jsem měla cca od 1.1.-5.1. Po té se mi 12.2 objevila pravidelně mestruace, ale jen na dva dny. Těhotenský test jsem si zkoušela 18.2. a vyšel negativní. Přesto stále pociťuji bolesti zad, únavu a napětí v prsou. Mohu i tak být těhotná? Užívám na vysoký tlak Dopegyt a Vasokardin, mohou tyto léky popřípadně nějak test ovlivnit? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, leky test neovlivnuji, pokud byl test negativni je spise nepravdepodobne, ze byste byla tehotna.

14tt

Vložil: anna / Datum: 2013-02-18
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jsem ve 14 tt těhotenství, CRL je 65, odpovídá podle lékaře 13+2 tt, mám se znepokojovat, žeje plod menší než by měl být? Nebo se to stává? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vse je v norme.

Zase tehotna

Vložil: erika / Datum: 2013-02-18
Dobry den,p.doktorko...Mam zavazny problem,se kterym si nevim rady a proto se na Vas obracim s timto problemem,pred 3 mesici jsem podstoupila miniinterupci,ktera probehla bez komplikaci,na dite se jeste necitim i kdyz ve veku 25let,bych asi mela.Nemam sebemensi predstavu o tom,ze bych se mela byt matkou.Ted po 3 mesici po zakroku jsem otehotnela znovu,i kdyz jsem se chranila,avsak dite nechci.Jsou vetsi rizika,ze uz dite mit nebudu moct nikdy?Navic je mi trapne,jit ke svemu gyn.s timto problemem tak po kratke dobe,co si o me bude myslet?A je to nebezpecne,jiz tak po kratkem intervalu???Prosim pomozte mi,dekuji za Vasi odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, rozhodnuti zda podstoupit 2. interupci je samozrejme obtizne rozhodnuti, rozhodnout se ale samozrejme musite sama. Co se tyce zakonu je v nasem state povoleno provest 1x interupci/ 6 mesicu. Zeny mohou tehotnet i pokud mely napr. 2 interupce, zvysuje se vsak riziko toho, ze delozni cipek nebude *spravne drzet* resp. riziko predcasneho porodu, nebo napr. riziko vrostle placenty apod.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 79

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby