Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Clotrimazol II.

Vložil: Mirka / Datum: 2014-12-06
Dobrý den, ještě k mému včerejšímu dotazu (5.12.2014), včera večer jsem si zavedla tabletu Clotrimazolu a ráno, když vycházely zbytky tablety ven, bylo vše růžové? Je to normální? Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nekdy se to muze stat.

Clotrimazol

Vložil: Mirka / Datum: 2014-12-05
Dobrý den, dle mého gynekologa můžu být na začátku těhotenství ... zatím nelze potvrdit vyšetřením, jen je zvětšený čípek. Mám ale kvasinky a předepsal mi Clotrimazol krém a tablety. Může to nějak uškodit těhotenství? Děkuji předem za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, neni prolem.

sex v těhotenství

Vložil: Dana / Datum: 2014-11-24
Dobrý den, paní doktorko, prosím Vás o radu ohledně milování v těhotenství. Jsem v 19.tt a mám strach, abychom při milování (v klasické misionářské poloze) neublížili miminku (tlakem na bříško). Jsou mé obavy oprávněné nebo plaším zbytečně? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jinak nemate problemy muzete sex provozovat jako obvykle.

Na kašel

Vložil: Radanka / Datum: 2014-11-18
Teď jsem to taky řešila, měla jsem takový kašel až mě z něho natahovalo, jenže, když je člověk těhotný, moc toho nemůže, paní v lékárně mi nabídla bylinný sirup Stopkašel a ten už po 2 dnech zabral, hnedka mi bylo lépe, prý se bez obav může, je čistě bylinný, žádná chemie :-)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, i bylinne caje je vhodne stridat.

TRIPLE test

Vložil: Marta / Datum: 2014-11-12
Dobrý den, dcera 29let odběr v 16týdnu hodnota MS-AFP 2,97MoM. Není tato hodnota příliš vysoká,lékař zatím nic neřeší, čeká se na ultrazvuk ve 20 týdnu,riziko NTD 1 z 25,dělaný screening ve 13týdnu byl v pořádku.Děkuji za odpověd a přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, riziko 1:25 je vysoke, v takovem pripade je vhodne provest odber plodove vody.

Zapomenutá 1. tableta

Vložil: Martina / Datum: 2014-11-12
Dobrý den, paní doktorko. Půl roku beru antikoncepci Clormetin (předtím Lamya kvůli kojení). Po 7denní pauze jsem si vzala 1. tabletu z nového platíčka s asi 20hodinovým zpožděním, takže jsem v jeden den vzala dvě. V pauze bez tablet jsem měla s manželem několikrát styk a ani jsme nedodrželi doporučenou týdenní ochranu po zapomenuté tabletě. Jak velká je možnost otěhotnění? Druhé dítě jsme počali hned po vysazení HA. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to bohuzel nelze vycislit, provedte si test cca za 14 dni po danem styku.

Otěhotnění

Vložil: Lucka / Datum: 2014-11-12
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat zda je možné otěhotnět asi 3 dny po menstruaci? Dneska je to od toho 10 dni a mam bílý výtok a bolesti v podbříšku. A nevím jak dlouho mám počkat než si udělat test. Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, test by byl pozitivni cca 2 tydny po styku, otehotnet 3 dny po menses je sice mene pravdepodobne, ale je to mozne.

kvasinky

Vložil: Veronika / Datum: 2014-11-03
Dobrý den, byla jsem v pátek u své gynekoložky. Už celkem douho mám trápení se sveděním a výtoky. Chvilku to přejde a potom se objeví znovu. Je to nesnesitelné. Jsem v 17+4 a bojím se, že čípky co i předepsala na 15 dní Gyno-Prevaryl 50 ublíží miminku. Od pátku jsem si už vzala 3 a v noci mě budí křeče, nevím jestli je to čistě jen malý, a nebo jestli za to mohou čípky. Děkuji za odpověď. Veronika
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel uvedene nelze posoudit pres internet, vhodne by bylo provest ster z pochvy na vysetreni a lecbu provest na zaklade vysledku. Gynopevaryl nevadi.

znacka v tehotenske prukazce

Vložil: Katka / Datum: 2014-10-30
Dobrý den,mám v prukazce napsáno SF x/9 nebo 4 nerozeznam to,ale zajímalo by me co to znamená. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, znamena to kolik prstu/cm je horni cast delohy pod hrudni kosti.

krece v podbříšku

Vložil: Tery / Datum: 2014-10-30
Dobrý den chtěla jsem se zeptat z manželem se snažíme o miminko asi týden po pohlavním styku mám křeče v podbříšku trvaly jeden den a tet mě bolí na levé straně může se jednat o těhotnství? předem děkuji za odpovet
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tezko rici, vyckejte menses, pokud se nedostavi pak je vhodne provest tehotensky test.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 9

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby