Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

MS

Vložil: vlasta / Datum: 2014-03-17
minuli mes. dostala ms mela jsem je jeden den dva dny nic a pak 7dni a tenhle mes. sem je dostala jen v patek a stale nic,ale tehotna nejsem,cim by to mohlo byt, ted beru silny prasky na hlavu aulin tak jestli to je tim.uz mi stoho hlava stoji, bolej me zada ,bricho nafoukli boli jak kdyz se ma dostavyt a nic,testy uz sem si dala 4 a negativni.sem si na 99,9 procent jista ze tehu nejse.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nepravidelnost menses muze mit ruzne priciny - pocinaje hormonalnimi pricinami a konce napriklad stresem, navstivte Vaseho gynekologa.

obavy po itp

Vložil: pety / Datum: 2014-03-16
dobry den 13.2.jsem byla na miniinterupci,po trech tydnech jsem mela s pritelem pohl.styk a praskl mu kondom,mužu přesto otěhotnět?mam dnes špiněni je to bližicí se prvni menstruace nebo děložni sliznice nedorostla a tim mam spineni a nebo jsem opet tehotna a vajicko se uhnizdilo,tehotenske testy sem zatim nedelala,bylo by to brzo,dekuji za vase rady
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel je tehotenstvi mozne, test je vhodne provest cca po 2 tydnech po danem styku.

bakterie

Vložil: Lenča / Datum: 2014-03-15
Dobrý den,několik měsíců mě trápí bakterie a teď při stěru jich bylo nalezeno několik. Bylo mi řečeno, že tyto bakterie se vyskytují i kolem konečníku,a že jsou ve střevech. Gynekolog mi nasadil atb Augmentin 1g na 7 dní a k tomu si zavádět každý večer Fermalag vag.10 dní. ATB beru 6 den a pořád mám pálení a svědění. Měli by už zabrat nebo zaberou po doužívání?je mpžné i, že atb.nezaberou?Jsem už z toho nešťastná.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, obvykle by mely antibiotika zabrat do 24 resp. 48h, tudiz je mozne, ze Vas budto pali Fermalac, nebo antibiotika proste nezabraly. Je take mozne, ze se jedna o infekci smisenou a tato antibiotika nezabiraji na vse - kontaktujte opet Vaseho gynekologa s tim, ze potize pretrvavaji.

Bolest jednoho prsu

Vložil: Hana / Datum: 2014-03-12
Dobrý den, už přes týden mě bolí levé prso. Bolest necítím pořád jen při určitých činnostech, např. když zvednu něco těžšího nebo třeba když se bolestí probudím a ležím na levém boku. Prso jsem si zkoušela prohmatávat a nic jsem nenahmatala. Nevíte čím by to mohlo být?Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tezko rici, mozna doslo ke zraneni aniz jste si toho vsimla ? Jinak by bylo v kazdem pripade vhodne se objednat k lekari a nasledne provest ultrazvuk prsu.

antikoncepse a triprim

Vložil: aneta / Datum: 2014-03-02
Dobrý den,mám zákět močového měchýře a dostala jsem od lékaře Triprim a beru antikoncepci Lunafem a měla jsem nechráněný pohlavní styk.je možné otěhotnění?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ucinek antikoncepce by vlivem tohoto leku nemel byt snizen.

Lamya

Vložil: Monika / Datum: 2014-02-25
Dobrý den,prosím o radu. Jsem 3 a půl měsíce po porodu. Na kontrole po 6 nedělí bylo vše v pořádku. Chtěla jsem předepsat HA stále kojím, tak mi pan doktor předepsal Lamya. Říkal, že bych to neměla vůbec dostat. První menstruaci po porodu jsem měla ještě v šestinedělí. Od 13.1. jsem začala brát Lamyu a 22.1. jsem to dostala. Měla jsem to ta 3 dny a tak 7 jsem špinila. A 11.2. jsem to opět dostala pár dnů a pak zase špinění. Je tohle po porodu normální? Chci si zavolat panu doktorovi ale teď má dovolenou. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v prubehu prvnich 3 cyklu muze nekdy k nepravidelnemu krvaceni dojit, bohuzel je nepravidelne krvaceni minimalne na zacatku uzivani u zmineneho typu antikoncepce caste, zkuste tedy vydrzet 3 mesice, pokud se nic nezmeni je vhodne uvazovat o jine forme antikoncepce.

estrimax

Vložil: Klara / Datum: 2014-02-24
Dobry den,byla jsem na cytologii a nevyšla dobře, dalši cytologie vyšla dobře a potom zase ne, pak jsem byla na biopsii a ta byla dobra, mam začit brat estrimax pro planovany KET, zajimaly by me rizika jestli se to p16 muže vic rozvinout po použivani estrimaxu. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, nemusite mit strach.

gardnerella, těhotenství

Vložil: Pavliki / Datum: 2014-02-23
Co tím myslíte, že se jedná o zánět kombinovaný? Uz 2x mi byl dělán stěr a vždy tam jen byla gardnerella.Chtěla bych začít užívat přípravek gynex, může mi pak gynekolog po stěru předepsatk tomu i jiné léky?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ok, pak je vhodne opet prelecit aktualni zanet, pro pripad, ze by gynekolog chtel opet znovu provest ster je vhodne minimalne 48h nic nezavadet.

gardnerella, těhotenství

Vložil: Pavliki / Datum: 2014-02-21
Dobrý den, už 2 měsíce mě trápí bakterie Gardnerella vaginalis. Celou tu dobu jsem užívala tyto léky, které mi předepsal můj gynekolog: Macmiror (vaginální globule), Entizol (ústy), výplachy Rosalgin a nakonec Dalacin (vag.mast). Nic nezabírá a pořád cítím svědění a lehké pálení. Doporučil mi gynekolog vyzkoušet přípravek Feminella Vagi C, který teď dobírám, ale nic se nezměnilo. Začala jsem i užívat probiotika biopron 9 premium. Jak se mám bakterie zbavit? Pomůže mi třeba přípravek Gynex nevo Candivac? Gynekolog už si moc neví se mnou rady. Chtěla jsem už podruhé otěhotnět,ale nečekala jsem, že se budu zbavovat bakterie tak dlouho. Mám ještě počkat nebo to můžeme zkoušet? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tyto bakterie mohou zvysovat riziko predcasneho porodu a potratu, tj. by bylo vhodne pred tehotenstvim vse prelecit. Pred nasazenim leku by bylo vhodne provest ster z pochvy a leky pak podat na zaklade vysledku, pricemz je vhodne minimalne 2 dny pred sterem nic nezavadet. Je mozne, ze se jedna o zanet kombinovany.

krveceni v tehotenstvi

Vložil: Petra / Datum: 2014-02-11
Dobry den,jsem v 18tydnu tehotenstvi a dnes jsem zacala malinko spinit,nemuze se nic prihodit?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spineni muze mit ruzne priciny, navstivte Vaseho lekare ci nemocnici.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 9
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby