Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

genetika

Vložil: Michaela / Datum: 2013-02-12
Dobrý den, mám dotaz ohledně svého těhotenství. Podle menstruace bych měla být ve 22. týdnu. Při zjištění těhotenství mi zjistili i hematom, který byl léčen Pambou, ale od té doby jsem měla všechny výsledky v pořádku (včetně screeningu v 1. trimestru). Nikde nebyl žádný problém, až doteď. V lednu jsem byla na UZ ve 20. týdnu, kde mi bylo řečeno, že dítě je menší a zaostává o 20dní a byla jsem objednaná na kontrolní UZ za tři týdny. Moje gynekoložka mě ujistila, že je vše v pořádku, jen, že dítě bude malé (což mi nevadilo). Včera jsem byla na kontrolním ultrazvuku a zpoždění se protáhlo na 4 týdny. Prý tak nějak roste hlava, ale zbytek vypadá na 18.tt (a to bych měla být údajně ve 22 - podle PM, nebo 19 – dle UZ). Proto mi doporučili zajít na genetiku, popř. na odběr plodové vody. Dále zjistili něco se srdcem a objednali mě na echo. A tak nějak se zpochybnily výsledky testů z 1. trimestru. Ptali se mě, zda jsem neprodělala nějakou infekci, ale já o ničem nevím. Snad jen (jednou v poradně), že jsem měla bílkovinu v moči… Navíc jsem ve zprávě našla, že dítěti „ubyla“ céva v pupečníku. Při prvním UZ mělo 3 cévy a při kontrolním jen 2. Nevím, co si o tom všem myslet. Moje gynekoložka mi dostatečně neodpoví a navíc mám dojem jako bych obtěžovala. Zajímalo by mě, jestli je vůbec možné tu ztrátu velikosti dohnat a jestli se může narodit zdravé dítě.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel neni aktualne mozne zcela na Vas dotaz odpovedet, protoze mam jen castecne informace. Co se tyce pupecnikove cevy jedna se o anomalii, ktera muze byt nekdy spojena s jinymi anomaliemi, na druhe strane se muze dite narodit i zdrave. Co se tyce rustu - vse je treba sledovat v case+ sledovat prutoky placentou a cevami zasobujicimi delohu. Krome toho je vse nutne doplnit informacemi z odberu pl. vody a spec. ultrazvuku ohledne srdce. Co se tyce srdce - v prvnim trimestru se jedna o zakladni ulztravuk, presnejsi ultrazvuk se pak provadi okolo 20. tydne, jak je tomu u Vas nyni. I tak neni bohuzel mozne zachytit napr. vsechny vrozene srdecni vady.

rada

Vložil: lucie / Datum: 2013-02-12
uzivam lek dogmatil a nevim jetli se da lek uziva v tehotenstvi prosim oradu dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, lek je nutne uzivat v pripade; pokud potencialni rizika nemoci prevazi riziko pro plod. Tj. je mozne jej uzivat, ale mel by o tom rozhodnout Vas lekare, ktery Vam tento lek predepsal, rozhodne vsak lek nevysazujte sama.

DOTAZ

Vložil: VERA / Datum: 2013-02-11
DOBRÝ DEN,PROSÍM VÁS MĚLA JSEM O PĚT DNÍ ZPOŽDĚNOU MENSTRUACI.UDĚLALA JSEM JSI TĚHOTENSKÝ TEST JE POZITIVNÍ.MÁM DOTAZ NA GYNEKOLOGII MÁM ŘÍCI POSLEDNÍ MĚSÍČKY KDY JSEM JE DOSTALA NEBO DEN KDY MI ZKONČILY.JEŠTĚ JSEM SE CHTĚLA ZEPTAT ZDA JE MOŽNÉ ŽE MNĚ TROCHU BOLÍ BŘICHO JAKO KDYBY JSEM MĚLA DOSTAT MĚSÍČKY.PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚD.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na gynbekologii sdelite prvni den poslednich menses. Ano pobolivani bricha jako pred menses je v tehotenstvi caste a je to normalni.

dotaz

Vložil: petra / Datum: 2013-02-10
Dobr, den, jsem dnes 21tt pohyby mame uz tak 14 dni. Jen mi pride ze jich je nejak hodne a kazdy den a docela i silne.. tak se chci zeptat jestli te to nornalni? A jeste na screeningu jak meri velikosti telicka hlavicky rucicek apod, zda se to muze lisit o nekolik dni, neco my vychazelo na 19+5 neco na 21 neco na 20+5.p
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pohyby jsou normalni, vysledky ultrazvuku take.

dotaz

Vložil: kata / Datum: 2013-02-10
Dobry den, chtela bych se zeptat uz dva dny me picha v podbrisku na leve strane a dnes mam podivny tlak v brise. Ale mam slabou menstruaci asi 4 dny. Snazime se o mimi. Mohu se zeptat co by to mohlo byt?? Dekuji..
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zkuste si udelat tehotensky test, jinak se muze jednat i o bezne problemy pri menses.

menses

Vložil: Míša / Datum: 2013-02-10
Dobre odpoledne pani doktorko,jsem ve 14tt a dnes jsem zacala krvacet slabe,je to nebezpecne pro miminko?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pri techto problemech je vhodna brzka kontrola u Vaseho gynekologa ci v nemocnici.

sex

Vložil: Jana / Datum: 2013-02-10
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s chutí na sex během těhotenství? Od té doby, co jsem těhotná, mě jakakoliv chuť na sex přešla, nevím prostě na to nemám chuť, nechápu co je špatně? Nebo co dělat pro to aby se vrátila? už jen pocitově je to zvlaštní, když vidím, jak se prcek hýbe a nechci aby se do něho šťouchalo, nebo já nevím jak se správně vyjádřit. Mrzí mě to, a přítele taky, jak to napravit??
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, reakce na tehotenstvi jsou v tomto smyslu ruzne; takze je mozne, ze se chut na sex budto vrati a nebo take ze ji nebudete mit cele tehotenstvi. Pri normalnim tehotenstvi se miminku neublizi.

dotaz

Vložil: Jana / Datum: 2013-02-09
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem ve 21.týdnu těhotenství, a byla jsem na návštěvě za nemocným taťkou na onkologii. Je asi něco prez tři týdny po ozařování. Byl s ním na pokoji pán, ktery na ozařovani byl tento tyden. Byla jsem tam cca 15 minut, je nějake riziko, že by to nějak mohlo ublížit miminku?? Sestry na oddělení říkaly, že krátká návštěva nevadí. Předem děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, sestricky maji pravdu, navsteva nevadi.

rh-

Vložil: michaela / Datum: 2013-02-08
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na aplikace protilátek u matky RH negativní ve 27.týdnu.Je to nutné?Když stejně po narození miminka RH+ se do 24hodin aplikují další protilátky...Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, provadi se to v ramci obecnych doporuceni.

dobry den

Vložil: Ilona pospisilova / Datum: 2013-02-07
dobry den mela bych velkou prosbu.je mozne po 9 dnec hzjistit na tom brznem testu tehotenstvy ,?je mozne menstrulovat v prvnich mesicich gravidity.ptala jsem se na ginde a lekaru a rikali ze test to tak brzy neukaze dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, krvaceni v casnem stadiu tehotenstvi je mozne, po 9 dnech je to s nekterymi testy mozne, nicmene je vhodnejsi pockat cca 14 dni resp. do vynechani menses.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 81

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby