Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Vyšetření očí v tehotenstvi

Vložil: Zdena / Datum: 2013-02-04
Dobry den, chtěla jsem se zeptat, jestli rozkapani oci pri vyšetřování ocniho pozadí nemůže ohrozit miminko. Jsem ve 25. tt. Děkuju za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne nemuze.

podekovani

Vložil: karolina / Datum: 2013-02-03
Dobry den pani doktorko, rada bych Vam podekovala za Vase rady, ktere mi pomahaly v tehotenstvi. 31.1. se nam narodil Jonasek - prvni syn se narodil cis.rezem, Jonasek normalnim porodem :-) Dekuji a preji hodne stesti :-) karolina
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, gratulace k miminku a hodne uzasnych zazitku s nim:)

Nějaká šance?

Vložil: Romana / Datum: 2013-02-03
Dobrý den, dle poslední menstruace jsem 5+6tt těhotná. Dnes jsem začala krvácet- jasná červená krev, občas bolesti na pravé straně břicha. Doktor na pohotovosti ultrazvukem nic nenašel, hodnota hcg je 350. V úterý jdu na další odběry. myslíte, že i přes to všechno mohlo jít o normální děložní těhotenství nebo mi zbývá jen samovolný potrat, v horším případě mimoděložní těhotenství? Moc děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel se z jednoho vysetreni nelze dale k tehotenstvi vyjadrit, mozne jsou vsechny moznosti.

PN

Vložil: Zuzana / Datum: 2013-02-02
Dobrý den Měla bych dotaz jsem tehotná zatím pracující ale do 2 měsíců mě čeká PN a máme z manželem zaplacenou dovolenou u moře je možné dát nějakou vyjímku na pobyt u moře. děkuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel ne, v ramci PN je nutne se zdrzovat na uzemi CR.

Dudlíky

Vložil: Eva / Datum: 2013-02-01
Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se Vás zeptat, zda je lepší pro miminko silikonový dudlík nebo latexový? Případně na co si dát pozor při výběru dudlíku? Děkuji Vám za odpoveď. Eva
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, myslim, ze to je jedno :) bohuzel, to, jak diteti dudlik *sedi* se dozvite az kdyz jej vyzkousite :), proto je lepe nenakupovat hodne dudliku do zasoby.

Bolest v prsu

Vložil: Elena / Datum: 2013-01-31
Dobrý den ráda bych se zeptatla jsem 27+2tt a již několik týdnů mě trápí bodává bolest pod levým prsem a to převážně v noci když se otáčím z levé strany na pravou je to běžný jev v těhotenství nebo si mám zajít k lékaři?Děkuji Elena
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spise se bude jednat o problem od patere, muzete zkusit pouzit Voltaren mast, pokud to nepomuze vyhledejte lekare.

kašel

Vložil: jitka / Datum: 2013-01-31
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nemůže kašel nějak ublížit dítěti (jsem 16tt), zda je ,,menší zlo''koupit si v lékárně nějaký sirup, nebo zda je lepší kašel vydržet.Teploty nemám Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete se poradit v lekarne obvykle bezne sirupy nevadi.

Riziko oplodnění

Vložil: Jiřka / Datum: 2013-01-30
Dobrý den, mám na Vás dotaz. Na ultrazvuku 25.1.2013 mi pan doktor zjistil, že jsem těhotná. A k doktorovi jdu zase až v únoru. Poslední měsíčky jsem měla 17.12. a 11.1. jsem popíjela víno (v nemalém množství-nějaké 3 skleničky po 2 deci) a 12.1. jsem si dala taky trochu. A od 30.12. jsem pak 4 dny brala Codein, naordinoval mi to pan doktror na pohotovosti proti kašli v době chřipky (možná v době otěhotnění). Mám teď velký strach jestli to nemůže na miminku zanechat nějaké špatné následky, jestli to na začátku může nějak ublížit, hlavně ten codein. Nechci ještě k tomu stresovat miminko, ale jsem z toho strašně nešťastná :( . Nevím co dělat. Moc Vám děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, co se tyce alkoholu - dosud neni jasne jake mnozstvi je v tehotenstvi jeste pripustne, nicmene samotne uhnizdeni vajick v deloze muze trvat az 10 dni cili je mozne, ze v te dobe jeste oplodnene vajicko uhnizdeno nebylo. Co se tyce kodeinu - ten samozrejme v tehotenstvi vhodny neni, nicmene pokud jste jej uzivala kratce a v doporucenem dennim davkovani nemelo by to vadit.

Těhotenství a léky

Vložil: Václava / Datum: 2013-01-30
Vážená paní doktorko, moc bych Vás prosila o informaci: 27 a 28 den cyklu jsem užila po jedné tabletě léky MeteoSpasmyl a Kinito, jelikož jsem měla silné křeče ve střevech, které trvaly několik dní. 30 den cyklu jsem zjistila, že jsem těhotná! Mohlo dojít v tak raném stádiu k poškození zárodku? A ještě jeden dotaz: lze užívat v jakémkoli trimestru paralen? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano Paralen lze v doporucenem dennim davkovani-viz pribalovy letak, uzivat po cele tehotenstvi stejne jako i mimo tehotenstvi. Leky by nemely vadit.

můžu být těhotná?

Vložil: hanka / Datum: 2013-01-30
Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko, menstruaci jsem měla 2.ledna, ovulace proběhla, 13.den mám bazální teplotu nad 37. Mám pravidelný cyklus 28 dní, včera (tj.28.den) jsem začala špinit a dnes taky ještě pořád špiním, obvykle jeden den špiním a pak hned začnu krvácet. Těhotenský mamatest 10 ukazuje negativní. Ještě mě pobolívá v podbřišku a mám citlivé bradavky. Můžu být těhotná? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to mozne, pokud se nedostavi menses jako takove provedte si test znovu za tyden.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 83

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby